fbpx

Monday Bowling League

Bowlingligan för dig som både vill vara seriös eller bara bowla för skoj skull!

Här bowlar nybörjare, erfarna, kollegor, polare, grannar, familj, ja precis alla som tycker om att bowla! Ligan har en höst- och en vårsäsong med upp- och nedflyttning mellan säsongerna. Matcher spelas i 2-mannalag, 3 serier/spelare med en speltid på 1 timma. Varje lag kan bestå av max 5 personer.

Varje säsong avslutas med en Avslutningscup som bjuder på en festlig bowlingtävling och middag utan extra kostnad! En kväll där vi också hyllar de segrande lagen från gångna säsongen.

Höstsäsong 2024

Period: 9 september – 16 december
Avslutningscup: 5 januari 2025

Anmälan stänger 5 september

  Får du inte ihop spelare till ett nytt lag?

  Kontakta oss så hjälper vi dig. Det finns alltid lag som behöver komplettera med fler spelare, även under pågående säsong.


  Info och spelregler

  MBL spelas med en höst- och en vårsäsong. Matcher spelas i 2-mannalag med 3 serier per person (6 serier per lag) inkl. 2 minuters inspelning. Ett lag kan bestå av max 5 spelare att rulla runt på. Det är inte tillåtet att spela i fler än ett lag.

  Amerikanskt spelsätt
  Matcher spelas inom ett banpar där lagen ställs upp på varsin bana. Efter att första rutan är spelad skiftar man och spelar andra rutan på motståndarens bana och vice versa.

  Poängsystem
  Man spelar om totalt 8 poäng per match.
  Vinst i serie ger 2 poäng (på scoringskärmen kallad ”bonus”).
  Vinst i totala kägelpoängen ger 2 poäng.
  Vid oavgjord serie/kägelpoäng delas poängen.

  Vunnen match ger 2 poäng i tabellen och oavgjord ger 1 poäng.

  Tabellen
  Rangordnas:
  1. Antalet erhållna matchpoäng.
  2. Differensen i ban-/kägelpoäng.
  3. Differensen från inbördes möten.
  4. Sammanlagda kägelpoängen i inbördes möten.

  Matchtider
  18:00-19:00 Division 1 och 2.
  19:00-20:00 Division 3 och 4.

  Kostnader
  Säsongsavgift 175 kr per spelare.
  Matchavgift 235 kr per match.
  Samtliga kostnader faktureras per e-post till lagledaren. Tillkommer reserv under pågående säsong betalar hen säsongsavgiften i receptionen. 

  Vid förhinder
  Vid förhinder är det lagledarens ansvar att senast kl. 12 på matchdagen meddela motståndarlag och bowlinghallen om att matchen behöver skjutas upp (kontaktlista skickas ut till lagledarna inför säsongsstarten). Alla ”släpande matcher” ska vara avgjorda innan sista omgången påbörjas så kom överens om en ny matchtid i så god tid som möjligt och meddela bowlinghallen så banor kan bokas. Båda lagen ska alltid närvara vid match, det är inte tillåtet att dela upp matchen. Om ett lag mot förmodan inte dyker upp till en match utan att ha meddelat motståndare eller bowlinghall så tilldelas motståndarna vinsten med 1-0 (walk over). Matchen kan ändå spelas ikapp vid ett senare tillfälle om både lagen är överens om det.

  Seriesystem
  Vinnande lag från divisionen underifrån flyttas upp i seriesystemet till kommande säsong (höst och vår) samtidigt som lägst placerade laget i division 1-5 flyttas ner. Om ett lag avanmäls från ligan kommer den tomma platsen ersättas av det nyligen nedflyttade laget eller det andraplacerade laget underifrån. Vilket av lagen som tilldelas platsen styrs efter vilka som hade det högsta snittet från den gångna säsongen.

  I vissa fall kan nya lag placeras i en högre division om vi bedömer att det finns en högre spelförmåga/rutin i laget. Detta för att divisionerna ska bli så jämna som möjligt.

  Drop In-träning
  Som spelare i ett MBL-lag har du möjlighet att träna på lediga banor för 37 kr per serie. Gäller ej vid bokad tid.

  Anmälan
  Anmälan görs genom formuläret inför kommande säsong. Lag från föregående säsong behöver inte anmälas på nytt. Vid anmälan anges en person som lagledare som sköter kontakten med motståndarlag och bowlinghall vid eventuella byten av matchtider. Kontaktlista till övriga lagledare bifogas ihop med informationsbrevet som mailas till lagledaren 3 dagar innan säsongsstarten.

  Avanmälan
  Avanmälan av lag kan göras senast 7 dagar innan säsongsstarten. För avanmälan ring 036-71 48 40 eller maila oss på info@bowlingcity.se.

  Ta del av den senaste infon
  Gå med vår Facebookgrupp Monday Bowling League.

  Arkiv
  Se resultat från tidigare säsonger. Gå till arkivet

  Hitta till oss

  Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

  Hitta till oss