FAQ

Här listar vi de vanligaste frågor med svar som vi får från besökare och frågvisa intressenter.

Hur många bowlingbanor har ni?

Vi har 12 bowlingbanor.

Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme hos oss är 58 minuter.

Hur lång tid innan start bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar senast 15 minuter före start. På så sätt hinner du prova ut skor och klot i lugn och ro och kanske köpa med något uppfriskande från baren eller caféet till banan.

Hur många personer kan spela på en bowlingbana?

Vi rekommenderar max 5 personer per bana men det går även spela upp till 6 personer.

Ingår skor när man bowlar hos er?

Ja. Hos oss ingår alltid skor i banhyran oavsett hur stort sällskap ni är. Här finns skor i storlek 22-50.

Finns parkering?

Här finns gott om parkeringsmöjligheter. Dels utmed gatan, på västra torget samt i de två parkeringshusen intill. Du hittar p-hus Idrottshuset på andra änden av just Idrottshuset samt Järnbäraren på andra sidan Lagermansgatan. Se karta längre ner på denna sida.

Vad har ni för avbokningsregler?

1-3 banor kan avbokas upp till 12 timmar före start, 4-6 banor senast 48 timmar innan och vid 7 banor eller fler senast 7 dagar innan. Avbokning tas emot på telefon 036-71 48 40 eller via e-post på info@bowlingcity.se. Vid sen avbokning eller ej nyttjad tid debiteras banhyran.

Hur lång är en bowlingbana och hur mycket väger kloten?

Se Din bowlingguide

Finns det hjälpmedel för att bowla?

Ja. Alla våra banor är utrustade med automatiska bumpers (rännstaket). Bumpers ställs in per spelare vid inskrivning av namn så de enbart fälls upp för de personer som valt det. Bumpers kan även ändras under pågående spel. För små barn och personer med rullstol finns också klotramper som hjälper till att få fart på klotet.

Har ni någon åldersgräns?

Ja och nej. Vi har ingen åldersgräns för att vistas i lokalen men naturligtvis gäller 18-årsgräns vid köp av alkoholhaltiga drycker. Lagspelet Nattbowling gäller också från 18 år. För övrigt spel finns inga åldersgränser, så länge barn kan gå utan problem och med hjälp av bumpers och ramper kan även en 2-åring bowla hos oss. Vi har heller inget ålderstak utan så länge du är frisk och kry och sugen på att bowla så är du varmt välkommen.

Varför är det dyrare att bowla hos er än hos era konkurrenter?

Vi strävar alltid efter att ligga i framkant i utvecklingen av nöjet och sporten Bowling. Vi är en tekniskt välutrustad bowlinghall som förnyar och förbättrar verksamheten kontinuerligt för att kunna erbjuda bästa möjliga bowlingupplevelse. Vi erbjuder en trevlig miljö med bra service och möjligheten att välja mellan flera spelsätt än enbart klassisk bowling.

Har ni discobowling?

Ja. Varje fredag och lördag från 16:00 förvandlar vi lokalen till en mer festligare atmosfär med discobowling. Mellan september-maj erbjuder vi även en mer barnvänlig discobowling på söndagar mellan 15:00-18:00.

Kan man äta hos er?

Ja. Önskar du äta i samband med bowlingen rekommendera vi dig att boka bord innan på 036-71 48 40. Läs mer

Har ni fullständiga alkoholrättigheter?

Ja.

Hur hittar jag borttappade saker?

Vi går igenom lokalen vid varje stängning och stöter ibland på kvarglömda tillhörigheter. Ring till oss och kolla med personalen på 036-71 48 40.

Söker ni extrapersonal?

Vi söker oftast nya härliga kollegor i inledningen av högsäsongen (september/oktober) men ibland även de övriga tiderna på året också. Som extrapersonal jobbar man säsongsvis september-maj och utgår antingen från bowling/bar, kök/café eller som barnkalasvärd. Är du intresserad av att bli en del av oss? Skicka en spontanansökan till victor@bowlingcity.se

Har ni öppet även under pågående pandemi?

Ja. Så länge det tillåts kommer vi fortsatt att hålla bowlinghallen öppen då vår verksamhet främjar folkhälsan och vi vill, på Folkhälsomyndighetens inrådan, fortsätta sprida rörelseglädje och uppmuntran till fysisk aktivitet.

Hur agerar ni kring smittorisken av Covid-19?

Vi följer aktuella restriktioner och har vidtagit en rad åtgärder för att minimera smittorisken i bowlinghallen. Vi har dels flera handsprit-stationer runtom i lokalen och skyltar som uppmanar till att avstånd hålls.

Boka bana

Skicka en annan fråga till oss

    Hitta till oss

    Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

    Hitta till oss