fbpx

Vanliga frågor

Här listas de vanligaste frågorna vi får från besökare och frågvisa intressenter.


Hur många bowlingbanor har ni?

Vi har 12 bowlingbanor.

Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme hos oss är 58 minuter.

Hur lång tid innan start bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar senast 15 minuter före start. På så sätt hinner du prova ut skor och klot i lugn och ro och kanske köpa med något uppfriskande från baren eller caféet till banan.

Hur många personer kan spela per bana?

Vi rekommenderar max 4 personer per bana men det går spela som mest 5 personer på samma bana.

Ingår skor i banhyran?

Ja. Hos oss ingår alltid skor i banhyran.

Vilka storlekar har vi på bowlingskorna?

Här finns skor i storlek 22-50.

Betalar man i förväg eller på plats?

Du betalar din bokning på plats i bowlinghallen.

Tar ni emot kontanter?

Nej.

Kan man betala med Swish?

Tyvärr kan du inte betala med Swish i dagsläget men vi jobbar för att få igång det inom snar framtid.

Kan man betala mot faktura?

Ja, som företag går det bra att betala mot faktura. Tillkommer gör fakturaavgift på 55 kr. Fakturauppgifter mailas till oss senast två dagar före bokad tid med org.nummer, e-postadress (för pdf-faktura), referens och ev. märkning. Om uppgifter lämnas för sent gäller kortbetalning på plats.

Vad har ni för avbokningsregler?

1-3 banor kan avbokas upp till 12 timmar innan, 4-6 banor senast 48 timmar innan och vid större antal senast 7 dagar innan. Avbokningar hanteras via telefon eller e-post. Vid utebliven start eller sen avbokad tid debiteras kostnaden.

Avbokning/ändring av Red Pin samt bokning med mat
1-8 personer kan ändras/avbokas upp till 24 timmar innan, 9-24 personer senast 7 dagar innan och vid större antal senast 14 dagar innan.

Har ni gratis Wifi?

Ja

Vart kan man parkera?

Här finns gott om parkeringsmöjligheter. Närmast ligger P-huset ”Järnbäraren” på andra sidan Lagermansgatan. P-hus ”Idrottshuset” finns i samma byggnad med infart från norra sidan. Du hittar även parkeringsplatser på västra torget och Junedalsskolan. Se karta med parkeringsalternativ längre ner på sidan.

Hur lång är en bowlingbana och hur mycket väger käglor och klot?

En bowlingbana är 19,2 m lång. En kägla väger ca. 1,5 kg och kloten allt mellan 2,8 till 7,2 kg. Läs om mer rolig fakta om bowling i vår bowlingguide

Vilka hjälpmedel finns för att bowla?

Alla våra banor är utrustade med automatiska bumpers (rännstaket). Bumpers ställs in per spelare vid inskrivning och fälls enbart upp för de utvalda personerna (går även ändra under pågående spel). Vi har även ett antal klotramper som hjälper personer med rullstol eller de minsta barnen att få fart på klotet.

Har ni någon åldersgräns?

Vi har 18-årsgräns för lagspelet Red Pin och givetvis vid köp av alkohol. För övrigt har vi ingen åldersgräns, så länge barn kan gå utan problem och med hjälp av bumpers och ramper kan även en 2-åring bowla hos oss.

Varför är det dyrare att bowla hos er än hos era konkurrenter?

Vi strävar alltid efter att ligga i framkant i utvecklingen av nöjet och sporten bowling. Vi är en tekniskt välutrustad bowlinghall som förnyar och förbättrar verksamheten kontinuerligt för att kunna erbjuda bästa möjliga bowlingupplevelse. Vi erbjuder en trevlig miljö med bra service och möjlighet att välja mellan flera spelsätt och andra roliga spelfunktioner.

Har ni discobowling?

Ja. Varje fredag och lördag från 16:00 förvandlar vi hallen till en festlig atmosfär med discobowling. Mellan september-maj erbjuder vi även en mer familjär discobowling på söndagar mellan 15:00-18:00.

Kan man äta hos er?

Ja. Önskar du äta i samband med bowlingen rekommendera vi dig att boka bord innan på 036-71 48 40. Läs mer

Har ni fullständiga alkoholrättigheter?

Ja. Vid skoldagar (enligt Junedalsskolans läsår, mån-fre) gäller vårt tillstånd från 16:00 och övriga dagar från 11:00.

Hur hittar jag borttappade saker?

Vi går igenom lokalen vid varje stängning och stöter ibland på kvarglömda tillhörigheter. Ring till oss och kolla med personalen på 036-71 48 40.

Söker ni personal?

Vi söker främst nya härliga kollegor i inledningen av högsäsongen (september/oktober) men ibland även övriga tider på året också. Läs mer om våra lediga jobb här

Boka bana

Har du en annan fråga? Skicka den här

    Hitta till oss

    Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

    Hitta till oss