fbpx

Vanliga frågor

Här listas de vanligaste frågorna vi får från besökare och frågvisa intressenter.


Har ni riktig bowling?

Ja, vi har riktig bowling där käglor faller fritt.

Hur många bowlingbanor har ni?

12 st.

Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme hos oss är 58 minuter.

Hur lång tid innan bokning bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar senast 15 minuter före start. På så sätt hinner du prova ut skor och klot i lugn och ro och kanske köpa med något uppfriskande från baren eller caféet.

Hur många personer kan spela per bana?

Man kan spela som mest 5 personer per bana med för att få ett bättre flöde rekommenderar vi max 4 personer.

Ingår skor i banhyran och vilka storlekar finns?

Ja, hos oss ingår alltid skor i banhyran. Här finns skor i storlek 22-50.

Är det tillåtet att medta egen mat och dryck?

Nej. All typ av egenförtäring som mat, dryck eller snacks är inte tillåtet att ta med in i bowlinghallen.

Varför går det ibland boka utanför ordinarie öppettider?

Vissa lördagar och söndagar spelas seriematcher som börjar tidigare än ordinarie öppettid. I dessa fall öppnar vi upp bokningsbara tider från 10:00 eller 11:00.

Betalar man i förväg eller på plats?

Webbokningar på fredagar och lördagar från 16:00 betalas direkt vid bokning. Övriga tider betalas på plats i bowlinghallen.

Tar ni emot kontanter?

Nej.

Kan man betala med Swish?

Både ja och nej. Bokningar på webben (fre-lör efter 16:00) betalas med Swish men på plats är det ännu inte möjligt. Vi jobbar för att få igång det inom snar framtid.

Kan man betala mot faktura?

Som företag går det bra att betala mot faktura om uppgifter lämnas till oss senast 48 tim innan. Fakturauppgifterna mailas till info@bowlingcity.se och ska innehålla företagsnamn, org.nummer, e-postadress (för pdf-faktura) och referens. Fakturaavgift tillkommer på 65 kr.

Vad har ni för avbokningsregler?

1-4 banor kan avbokas upp till 24 timmar innan och vid större antal senast 7 dagar innan. Avbokning görs genom länk i bekräftelsemailet eller skriftligt till info@bowlingcity.se. Vid utebliven start eller sen avbokad tid debiteras kostnaden.

Avbokning av Red Pin eller bokning med mat
1-8 personer kan ändras/avbokas upp till 24 timmar innan, 9-24 personer senast 7 dagar innan och vid större antal senast 14 dagar innan. Maila till info@bowlingcity.se

Återbetalning av betald bokning
När vi mottagit din avbokning återbetalas kostnaden och pengarna återfinns på ditt konto inom 1-3 bankdagar.

Har ni gratis Wifi?

Ja

Vart kan man parkera?

Här finns gott om parkeringsmöjligheter. Närmast ligger P-huset ”Järnbäraren” på andra sidan Lagermansgatan. P-hus ”Idrottshuset” finns i samma byggnad med infart från norra sidan. Du hittar även parkeringsplatser på västra torget och Junedalsskolan. Se karta med parkeringsalternativ längre ner på sidan.

Hur lång är en bowlingbana och hur mycket väger käglor och klot?

En bowlingbana är 19,2 m lång. En kägla väger ca. 1,5 kg och kloten allt mellan 2,8 till 7,2 kg. Mer fakta om bowling hittar du i vår bowlingguide.

Vilka hjälpmedel finns för att bowla?

Alla våra banor är utrustade med automatiska bumpers (rännstaket). Bumpers kan väljas per spelare vid inskrivning av namn och fälls enbart upp för de utvalda personerna (går även ändra under pågående spel). Vi har även ett antal klotramper som hjälper personer med rullstol eller de minsta barnen att få fart på klotet.

Har ni någon åldersgräns?

För lagspelet Red Pin gäller 18-årsgräns. I övrigt har vi inga åldersgränser för bowling.

Vad är bowlingens vett & etikett?

Du visar hänsyn till bowlare och gäster runt din bana. Om person på grannbanan står på ansatsen och förbereder sitt kast avvaktar du med att kliva upp på ansatsen tills kastet är genomfört. På samma sätt ska grannbanan visa hänsyn till dig när du förbereder ditt kast. Så fort kastet är genomfört kliver man av ansatsen direkt. Det är heller inte tillåtet att befinna sig flera personer på ansatsen samtidigt än den som står på tur. Undantag gäller barn som kan behöva hjälp av en vuxen.

Går det beställa dryck och snacks till banan?

Ja, från banans touchskärm kan du beställa dryck och snacks i lugn och ro utan att behöva pausa spelet. Lägg din beställning som kommer vi ut till dig. Ha betalkort och ev. legitimation redo vid servering.

Har ni discobowling?

Ja. Varje fredag och lördag från 16:00 förvandlar vi hallen till en festlig atmosfär med discobowling. På söndagar erbjuder vi även en mer barnanpassad discobowling mellan 15:00-18:00.

Kan man äta hos er?

Ja. Önskar du äta i samband med bowlingen rekommendera vi dig att boka bord innan. Läs mer

Har ni fullständiga alkoholrättigheter?

Ja. Vid skoldagar (enligt Junedalsskolans läsår, mån-fre) gäller vårt tillstånd från 16:00 och övriga dagar från 11:00.

Hur hittar jag borttappade saker?

Vi går igenom lokalen vid varje stängning och stöter ibland på kvarglömda tillhörigheter. Ring till oss och kolla med personalen på 036-71 48 40.

Söker ni personal?

Vi söker främst nya härliga kollegor i inledningen av högsäsongen (september/oktober) men ibland även övriga tider på året också. Läs mer om våra lediga jobb här

Boka bana

Har du en annan fråga? Skicka den här

    Hitta till oss

    Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

    Hitta till oss