FAQ

Här listas de vanligaste frågorna vi får från besökare och frågvisa intressenter.

Hur många bowlingbanor har ni?

Vi har 12 bowlingbanor.

Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme hos oss är 58 minuter.

Hur lång tid innan start bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar senast 15 minuter före start. På så sätt hinner du prova ut skor och klot i lugn och ro och kanske köpa med något uppfriskande från baren eller caféet till banan.

Hur många personer kan spela per bana?

Vi rekommenderar max 5 personer per bana men det går även spela 6 personer som mest.

Ingår skor i banhyran?

Ja. Hos oss ingår alltid skor i banhyran oavsett hur stort sällskap ni är. Här finns skor i storlek 22-50.

Betalar man i förväg eller på plats?

Du betalar din bokning på plats i bowlinghallen.

Tar ni emot kontanter?

Nej. Möjlig betalning är med kort samt faktura för företag.

Kan man betala mot faktura?

Det går absolut bra för företagskunder att betala mot faktura. Tillkommer gör fakturaavgift på 55 kr. Faktureringsuppgifter med organisationsnummer, e-post, referens och ev. märkning ska mailas till oss senast två dagar före bokad tid.

Vad har ni för avbokningsregler?

1-3 banor kan avbokas upp till 12 timmar innan, 4-6 banor senast 48 timmar innan och vid 7 banor eller fler senast 7 dagar innan. Avbokningar hanteras via telefon eller e-post. Vid utebliven start eller sen avbokad tid debiteras kostnaden.

Avbokning av Red Pin samt paketbokning med mat: 1-12 personer kan avbokas upp till 12 timmar innan, 13-24 personer senast 7 dagar innan och vid större antal senast 14 dagar innan.

Finns parkering i närheten?

Ja, här finns gott om parkeringsmöjligheter. Du kan antingen parkera på västra torget eller i ett av de två parkeringshusen intill. ”P-hus Idrottshuset” finns i samma byggnad med infart från norra sidan samt ”P-hus Järnbäraren” på andra sidan Lagermansgatan. Se karta längre ner på sidan.

Hur lång är en bowlingbana och hur mycket väger kloten?

Se Din bowlingguide

Vilka hjälpmedel finns för att bowla?

Alla våra banor är utrustade med automatiska bumpers (rännstaket). Bumpers ställs in per spelare vid inskrivning av namn så de enbart fälls upp för de personer som valt det. Bumpers kan även ändras under pågående spel. För småbarn och personer med rullstol finns också klotramper som hjälper till att få fart på klotet.

Har ni någon åldersgräns?

Vi har ingen åldersgräns för att vistas i lokalen men naturligtvis gäller 18-årsgräns vid köp av alkoholhaltiga drycker. Lagspelet Nattbowling gäller också från 18 år. För övrigt spel finns inga åldersgränser, så länge barn kan gå utan problem och med hjälp av bumpers och ramper kan även en 2-åring bowla hos oss. Vi har heller inget ålderstak utan så länge du är frisk och kry och sugen på att bowla så är du varmt välkommen.

Varför är det dyrare att bowla hos er än hos era konkurrenter?

Vi strävar alltid efter att ligga i framkant i utvecklingen av nöjesaktiviteten och sporten bowling. Vi är en tekniskt välutrustad bowlinghall som förnyar och förbättrar verksamheten kontinuerligt för att kunna erbjuda bästa möjliga bowlingupplevelse. Vi erbjuder en trevlig miljö med bra service och möjligheten att välja mellan flera spelsätt.

Har ni discobowling?

Ja. Varje fredag och lördag från 16:00 förvandlar vi lokalen till en mer festligare atmosfär med discobowling. Mellan september-maj erbjuder vi även en mer barnvänlig discobowling på söndagar mellan 15:00-18:00.

Kan man äta hos er?

Ja. Önskar du äta i samband med bowlingen rekommendera vi dig att boka bord innan på 036-71 48 40. Läs mer

Har ni fullständiga alkoholrättigheter?

Ja.

Hur hittar jag borttappade saker?

Vi går igenom lokalen vid varje stängning och stöter ibland på kvarglömda tillhörigheter. Ring till oss och kolla med personalen på 036-71 48 40.

Söker ni personal?

Vi söker oftast nya härliga kollegor i inledningen av säsongen (september/oktober) men ibland även övriga tider på året också. Som extrapersonal jobbar man säsongsvis september-maj och utgår antingen från bowling/bar, kök/café eller som barnkalasvärd. Är du intresserad av att bli en del av oss? Skicka en spontanansökan till victor@bowlingcity.se

Har ni öppet under pågående pandemi?

Ja. Så länge det tillåts kommer vi fortsatt att hålla bowlinghallen öppen då vår verksamhet främjar folkhälsan och vi vill, på Folkhälsomyndighetens inrådan, fortsätta sprida rörelseglädje och uppmuntran till fysisk aktivitet.

Hur agerar ni kring smittorisken av Covid-19?

Vi följer aktuella restriktioner och har vidtagit en rad åtgärder för att minimera smittorisken i bowlinghallen. Vi har dels flera stationer med handsprit och skyltar som uppmanar till att avstånd hålls.

Boka bana

Skicka en annan fråga till oss

  Hitta till oss

  Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

  Hitta till oss

  Bowlingcity

  Gjuterigatan 28
  553 18 Jönköping
  Telefon: 036-71 48 40
  info@bowlingcity.se
  Följ oss

  Öppettider

  måndag 10:00 – 21:00
  tisdag 10:00 – 21:00
  onsdag 10:00 – 22:00
  torsdag 10:00 – 22:00
  fredag 10:00 – 00:00
  lördag 11:00 – 00:00
  söndag 11:00 – 19:00

  Nyhetsbrev

  Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden

  Kvalitetsvärden
  Bowling City är en del av Classic Bowl