fbpx

Om oss

På väster i Jönköping hittar du vår fina bowlinghall med 12 banor, café, bar och restaurang. Bowlinghallen öppnades första gången 1975 och har varit den självklara platsen för såväl glada amatörer som tävlingsinriktade bowlare och föreningar.

Här utövas bowling i alla åldrar och former, allt från ligaspel, barnkalas, företagsevent, partybowling och veterangrupper.

Banorna är utrustade med automatiska bumpers och det marknadsledande scoringsystemet BES-X. Med unika spelsätt och funktioner såsom bollhastighet, statistik, inbyggda kameror och sensorer skapar det en bowlingupplevelse utöver det vanliga. Sedan 2020 erbjuds även den nya spelformen HyperBowling.

Historia

1975 öppnade hallföreståndaren Lasse Hörlin upp portarna till den nya 12-banorshallen i Jönköpings Idrottshus. Samma år avvecklades den tidigare 4-banorshallen under dåvarande A-hallen. Bowlinghallen som kom att kallas för BowlingCity drevs av Lasse i egen regi fram till 1984.

1984 lämnade brorsonen Per-Anders Hörlin Råslätts Bowlinghall för att kliva in som delägare i Bowling City ihop med Lasse. Tillsammans bildade de bolaget Jönköpings Bowlingcity AB.

1987 gick Lasse i pension och sedan dess är Per-Anders Hörlin ensam ägare och VD av företaget.

År 2000 öppnades systerhallen Bowling Arena med 20 banor, restaurang och café i Racketcentrums lokaler. Bowlinghallen blev snabbt en av landets främsta inom sportbowlingen och har varit värd för såväl nationella som internationella tävlingar. 2015 överläts bowlinghallen till RC Sport.

Sedan 2014 är företaget delägare i inköpsorganisationen Classic Bowl som hjälper medlemshallar med leverantörsavtal, produkter, tävlingar och utbildningar.

2020 installeras det nya bowlingkonceptet HyperBowling som en av de första bowlinghallarna i landet. Den nya sortens bowlingspel utformat kring ett innovativt bumpersystem som med sina LED-lampor och sensorer skapar fasta eller rörliga mål att träffa före kägelfall.

Kvalitetsvärden

Hitta till oss

Bowling City ligger i hjärtat av Jönköping precis bredvid Västra Torget. Du hittar oss i samma byggnad som Idrottshuset med ingång från Gjuterigatan.

Hitta till oss